Om mig och mina metoder

”jag arbetar för bättre hälsa och kroppsmedvetande”IMG_1067 

 Massage ökar genomblödningen och tillför såväl näring som syre till muskulaturen. Den påverkar ”lugn och ro-hormonet” oxytocin i kroppen. Du känner dig skönt avslappnad och harmonisk.

Dina andningsmuskler kan ha blockeringar/knutar/spänningar och ge dålig syresättning i dina muskler, som ger låst bröstkorg, påverkad andning och trötthet. Dålig syresättning ger många andra symtom och besvär. Du kan ha knutar och spänningar i magmusklerna, som påverkar dig med smärtor i ryggmuskulaturen.                                                                                                                                                           Vill du unna dig en avslappnande massage, eller om du har problem med dina muskler är du varmt välkommen att beställa tid hos mig.  Jag behandlar dina besvär som kan vara                                            Andningsproblem, Magbesvär, Whiplash, Biter ihop käkarna, Nackspärr, Ryggskott, Tennis-golfarmbåge, Löparknä, Falsk ischias, Hälsporre, Skolios, m.m. Du behöver inte ha ont just där problemet sitter. Du kan ha ont i en led eller ett muskelfäste, men den blockerande knutan sitter någon annanstans i muskeln. Den letar jag efter och behandlar, så minskar dina besvär.  Min massageolja är vegetabilisk och neutral eller med mild doft!

Hur många behandlingar behövs för att åtgärda besvären?

Antal behandlingar kan vara olika många, beroende på hur länge du haft besvären. Hur besvären har uppkommit. Hur du använder dina muskler och din kropp. En muskel vill jobba och släppa med jämna mellanrum. Ensidighet sliter på muskeln. Obalans mellan musklerna förändrar din kroppshållning. Vissa muskler blir spända och andra (antagonisterna) uttöjda.  Tänk på din kroppshållning. Bra kroppshållning minskar smärta.

Håll kroppen rak, sträck på dig! För att motverka smärta.

Mina utbildningar och kurser: 

År 2006. Utbildade jag mig på Hälsoteket i Solna, Akademin för medicinska utbildningar. Certifierad massör 2006 av Branchrådet Svensk Massage. Jag är medlem i www.massörerna.se  och har därmed Trygg- och Ansvarsförsäkring. 2011 slutade jag som Egenvårdsrådgivare på Kronans Apotek. Jag har arbetat många år i Apoteket AB. Började på apotek 1969 som elev.

NMT (neuromuskulär terapi) med fördjupning av hals-nacke-ansiktet och huvudets muskler är en kurs jag gått hos Ronnie Fearon, certifierad neuromuskulär terapeut. Där jag bl.a. kan arbeta med spända muskler som kan ge tinnitus-symtom. Då behandlas muskler i nacken, på halsen, runt käkarna, öronen och i munnen. Spända muskler kan ge många andra symtom, som yrsel, depression, tandvärk, ont i bihålorna, sväljproblem.

Små muskler i obalans kan ge problem på flera andra områden i kroppen. Smärta som strålar iväg, Triggerpunkter.

 Jag är medlem i Hälsans Hus nätverk i Uppsala.    Hälsans Hus Uppsala

Jag har gått Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds utbildning. Då jag blev Kvalitetssäkrad och Kompetensutvecklad. Dessa diplom kan komma att behövas för att få ingå i det omdiskuterade BOT-avdraget.
Diplom_KompetensutveckladDiplom_Kvalitetssäkrad

Mina Arbetsmetoder

Min metod är Svensk Klassisk Massage, dvs olika massagegrepp på musklerna. På hårda och spända muskler eller myoser /muskelknutor  använder jag vid behov Pressur.

Som certifierad massageterapeut med en bra grundutbildning och Kurser har jag stor användning av all min kunskap och blandar mitt kunnande i mina behandlingar. Jag har även läst flera spännande och lärande faktaböcker om kroppen och hjärnan. bl.a.

  • Massera själv bort dina smärtor.
  • Min STROKE.
  • Det inre ögat.
  • Den mänskliga hjärnan. m.m.
  • Drömmar
  • Naturläkarboken
  • Tillsammans (att ha ett samarbete i Samtal och behandling)
  • Processen
  • Apoteket AB:s temaår med Hjärnans år, Mag och Tarm, Hälsa och Friskvård, Hjärta-kärl, m.m.
  • Egenvårdsutbildning

Efter behandlingen ger jag råd med vad du kan göra själv. Det kan vara en muskeltöjning/ stretching eller en rörelse i en led, för att öka din rörlighet.

Massageterapeut Marianne Lundblad 0733-703900      e-post massage5@bredband.net

JPEG exp logga kopia:EPS Massörerna                   certifieradmassör.jpg  www.svenskmassage.se